nieuws

Efneo vergroot schakelcomfort met GTRO

Onderdelen & Accessoires 98

Efneo is een Poolse onderneming van de familie Migaszewski, die zichzelf ten doel gesteld heeft om mooie en innovatie fietsproducten te ontwerpen en produceren voor de eerste montage en after market. Hun nieuwste product is een 3-speed crankset, GTRO genaamd, dat op de bottom bracket gemonteerd wordt en schakelcomfort levert.

Efneo vergroot schakelcomfort met GTRO
De SOMA van Franciszek Migaszewski is uiteraard ook uitgerust met Efneo GTRO op de bottom bracket. (Foto: Efneo)

De SOMA van Franciszek Migaszewski is uiteraard ook uitgerust met Efneo GTRO op de bottom bracket. (Foto: Efneo)

Met de nieuwe GTRO richt Efneo zich vooral op mensen met een e-bike (achterwielmotor), die extra versnellingen aan hun e-bike willen toevoegen, Toerfietsers, die de voorste derailleur willen vervangen, single speed-fietsers, die versnellingen willen toevoegen, vouwfiets eigenaren, die van hun grote tandwiel af willen en eigenaren van ligfietsen en trikes, die voorderailleurs haten. “Ik rijd er zelf elke dag mee op mijn SOMA fiets, met achterderailleur. Door de voorderailleur te vervangen door de GRTO is het rijgedrag zoveel aangenamer geworden. Wegrijden in de eerste versnelling gaat zo gemakkelijk en het doorschakelen onder volle belasting gaat zo gladjes, dat je er niets van voelt”, laat Franciszek Migaszewski weten.

Gebruiksklaar

De grootste voordelen van het GTRO systeem zijn volgens hem de mogelijkheid om te schakelen bij stilstand en het bijzondere soepele schakelgedrag, dat veel comfortabeler gaat dan bij een normale voorderailleur. “Bovendien ziet het er ook nog eens veel mooier uit”, stelt Migaszewski. “We willen er nu de Nederlandse markt mee betreden. We denken dat ons product interessant is voor retailers, omdat het gebruiksklaar geleverd wordt en daarom heel eenvoudig in de werkplaats te installeren is. Zo eenvoudig dat eindgebruikers het zelf zouden kunnen doen, maar door het hen uit handen te nemen, genereer je extra omzet in de werkplaats. Het is zeker ook de moeite waard voor custom bike werkplaatsen, waar klanten hun eigen fiets samenstellen. Daarnaast is het een ideaal product voor kleine tot middelgrote fietsfabrikanten.

 

Reageer op dit artikel