nieuws

Pirelli lanceert banden voor de racefiets

Onderdelen & Accessoires 958

Pirelli, vooral bekend van sportieve banden voor auto’s en motoren, ‘keert terug’ naar de fietsbanden met de introductie van een nieuwe lijn racefietsenbanden. De nieuwe lijn heet: PZero Velo.

Pirelli lanceert banden voor de racefiets
Hoofdkantoor van Pirelli bij Milaan, Italië. Hier vond ook de R&D plaats voor de nieuwe racefietsenbandenlijn PZero Velo. Foto Pirelli

De naam PZero verwijst naar Pirelli als iconisch bandenmerk. Autobanden onder de naam PZero staan al meer dan 30 jaar symbool voor highend technologie, exclusieve oplossingen en een hoog prestatieniveau. Het is daarom geen toeval dat Pirelli de naam voor de nieuwe range racefietsbanden koppelt aan deze beroemde naam.

Kleurstrip voor verschillende typen banden

De kleurstrip van de nieuwe Pirelli fietsbanden roept evenzeer een herinnering op. Namelijk aan de PZero-banden voor de Formule 1. Dus: zilver voor Road Racing, rood voor Time Trial en blauw voor de generalistische band 4-Seizoenen.

Verkrijgbaar vanaf september 2017

De nieuwe lijn PZero Velo is verkrijgbaar vanaf september 2017 en zal worden gedistribueerd in Europa, Noord-Amerika en de Aziatische en Pacific regio (met landen als Australië, Indonesië, India, Thailand en Japan). Via de distributiepartners worden de banden verkocht bij de vakhandel. Pirelli meldt dat de fietsbanden ook verkocht zullen worden via de eigen webportal veloworld.pirelli.com. Deze is speciaal ontwikkeld door het bedrijf. Op deze speciale website biedt Pirelli digitale services aan de consument en handgemaakte gepersonaliseerde producten. Ook zullen hier telling stories gepost worden met persoonlijke ervaringen over het rijden met de PZero fietsbanden.

Historische knowhow toegepast

In de nieuwe lijn high performance fietsbanden past Pirelli zijn technologische knowhow toe opgedaan gedurende 110 jaar meedoen in het racewedstrijdencircuit. Het Italiaanse merk is een van de leveranciers van F1 racebanden sinds 2011. En daarnaast is het de bandenleverancier die het langst banden levert voor de Superbike Wereldkampioenschappen. In die hoedanigheid heeft het 350 nationale en internationale kampioenschappen over de hele wereld gesponsord.

Ook historisch belang voor fietsbanden

Ook op het gebied van fietsbanden loopt de historie van Pirelli ver terug. In de eerste editie van de Giro d’Italia in 1909 was het bedrijf partner van de Italiaanse ronde en reden 30 van de 49 finalisten van de Giro met Pirelli fietsbanden. Verreweg de beroemdste onder hen was natuurlijk Fausto Coppi, die Pirelli-banden op z’n Bianchi racefiets liet monteren.

Focus blijft op sportieve banden

De reden dat het merk weer ‘terugkeert’ naar de fietsbanden, is dat het hier een goede groeimarkt in ziet, maar ook om specifieke technologieën uit te testen. Antonella Lauriola, COO Business Unit Velo Pirelli zegt hierover: “We vullen ons assortiment sportieve banden als vanzelfsprekend aan met banden voor de steeds populairder wordende categorie racefietsen. Hiermee kunnen we voldoen aan de behoefte bij de consument aan innovatieve en technologisch hoogstaande producten. Niet alleen voor hun auto of motor, ook voor hun fiets zoeken ze diezelfde hoogstaande kwaliteit. Specifiek op sportief gebied, het terrein waar onze kracht al decennialang ligt.” De nieuwe lijn racefietsenbanden is te zien op de komende Eurobike 2017 in Friedrichshafen.

Foto's

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels