nieuws

ABUS innovatieve aerohelm GameChanger

Onderdelen & Accessoires 696

In het segment sportieve fietshelmen komt ABUS met een aerohelm voor professionals en ambitieuze fietsers onder de naam GameChanger. ABUS ontwikkelde deze aerohelm samen met professionele wielrenners van het Movistar Team.

ABUS innovatieve aerohelm GameChanger
Milano Sanremo 2017 - 108th Edition - Milano - Sanremo 291km - 18/03/2017 - Alex Dowsett (GBR - Movistar)Ê- photo Luca Bettini/BettiniPhoto©2017

Van dit team is het familiebedrijf uit het Duitse Ruhrgebied sinds het begin van dit seizoen de officiële helmensponsor. Deze nieuwe high-end helm biedt optimale aerodynamica. De nadruk ligt bij deze helm op de aerodynamica. Het Multi Position Design van de ABUS GameChanger optimaliseert de luchtstroom onder alle hoeken als het hoofd diverse op kantelt tijdens het rijden op een racefiets. Analyses in de windtunnel hebben aangetoond dat de frontale luchtweerstand wordt verminderd met 23%

Luchtkanalen

De ontwikkelaars zijn erin geslaagd de luchtkanalen van de ABUS GameChanger te optimaliseren zodanig dat zij niet alleen dienen als zuivere aerodynamica maar ook zorgen voor een aangename temperatuur onder de helm, door gelijktijdige druk en zuiging van de in- en uitgaande lucht. Omdat de helm de enige bescherming van de renner is, hebben de ABUS ingenieurs, net als bij aerodynamica en koeling, ook geen compromissen gesloten als het gaat om het gewicht en veiligheid. Dankzij de extreem robuuste Multi Shell In Mould technologie, biedt de ABUS GameChanger op het gebied van krachtabsorptie het hoogste niveau. Met ongeveer 260 gram (maat M), zorgt de nieuwe helm voor een maximum aan comfort en verbeterde veiligheid.
De ABUS GameChanger zal met ingang van juni beschikbaar zijn bij de dealers  in drie maten (S, M, L) en acht kleurencombinaties.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels