nieuws

ABUS GameChanger focust op topsport

Onderdelen & Accessoires 510

ABUS manifesteert zich steeds nadrukkelijker, en zo breed mogelijk, in de top van de fietssport, met als doel een grotere naamsbekendheid van het familiemerk te krijgen in de internationale markten. Niet alleen met high end, innovatieve producten, zoals de recentelijk gelanceerde tophelm GameChanger, maar ook als sponsor van ploegen en evenementen als de legendarische voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix.

ABUS GameChanger focust op topsport
Autodesk VRED Design 2015

In oktober 2016 kondigde ABUS ook een nauwe samenwerking aan met het Movistar Team, het beste team in de UCI WorldTour van de afgelopen vier jaar. ABUS zal het team voor de komende jaren van high-end race helmen en innovatieve beveiligingsoplossingen voorzien. Focus ligt op het overkoepelende merk én de internationalisering van het merk.

De productontwikkeling van het bedrijf zal ook profiteren van de nieuwe samenwerking. Het langdurig partnerschap stelt het ABUS in staat om nauw samen te werken met ’s werelds beste renners. De renners zullen waardevolle feedback geven over hun dagelijkse ervaringen met het door hun gebruikte product. Deze ervaringen zullen door ABUS worden opgenomen in de verdere ontwikkeling en de voortdurende verbetering van haar helmen. Zo ontwikkelde ABUS een high-end helm en een Aero-helm die door de renners van het Movistar Team in het komende seizoen gebruikt zullen gaan worden.

Optimale aerodynamica
Als aftrap van een product offensief in het segment van sportieve fietshelmen, presenteert ABUS een aero helm voor professionele en ambitieuze wielrenners: de GameChanger. Een compleet nieuw ontwikkeld aero concept creëerde het gestroomlijnde ontwerp van de nieuwe high-end helm. Het biedt optimale aerodynamica, ongeacht de stand van het hoofd. Andere toepassingen verzekeren een perfect klimaat op het hoofd.

Het Multi Position Design van de ABUS GameChanger optimaliseert de aerodynamica bij maximale snelheid en voor alle specifieke hoekstanden van het hoofd tijdens de wedstrijd. Analyses in de windtunnel hebben bewezen dat dankzij deze ontwikkeling de frontale luchtweerstand met 23% is gereduceerd in vergelijking met de huidige tophelm van ABUS, waardoor de windstroom merkbaar is verbeterd.

Bekend van luchtvaart
Tegelijkertijd waren de ontwerpers succesvol in de verbetering van de luchtkanalen op de ABUS GameChanger, op een zodanige manier dat ze niet alleen de pure aerodynamica dienen, maar ook een comfortabele temperatuur bij gelijktijdige druk en aanzuiging van in- en uitgaande lucht garanderen. Het temperende effect van deze technologie, beter bekend als Forced Air Cooling Technology, is gebaseerd op de Venturi mondstukken, die we kennen van de luchtvaart. Het vergroot het vermogen van de sporter aanzienlijk om zich te concentreren en te presteren op topsnelheid.

Net als met de aerodynamica en de koeling, hebben de ABUS ontwerpers geen compromissen gesloten als het gaat om gewicht en veiligheid, omdat de helm de enige bescherming van de sporter is. Dankzij de extreem robuuste Multi Shell in Mold technologie, biedt de ABUS GameChanger een veilige inslag absorptie op het hoogste niveau. Met een gewicht van slechts 260 gram (maat M) garandeert de nieuwe helm maximaal comfort en verhoogde veiligheid.

Compromisloos sportief
State-of-the-art toepassingen vergroten zelfs het innovatieve karakter van de ABUS GameChanger. Van de FlowStraps, fladdervrije en huidvriendelijke bandjes met een speciaal ontwikkeld profiel dat geen afstellingsysteem rondom het oor verlangt, tot het Airport, een console voor fietsbrillen met tempelkanalen, die aerodynamisch gepositioneerd zijn aan de achterkant van de helm. Ondanks zijn compromisloze sportieve karakter past de ABUS GameChanger perfect, dankzij het geraffineerde verstelsysteem Zoom Ace.

De ABUS GameChanger zal vanaf juni in de winkels verkrijgbaar zijn in drie maten (S. M en L) en acht kleurencombinaties.

www.abus.nl

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels