nieuws

Nieuw wielerevent Euro Cycling XP in MECC Maastricht

Home 1076

MECC Maastricht presenteert van 20 t/m 22 oktober Euro Cycling XP. Deze nieuwe beurs, die qua tijdstip het gat invult na het verschuiven van de Bike MOTION, is een interactief wielerevenement waar beleving centraal staat. Tijdens Euro Cycling XP zijn er volop activiteiten waarmee de fietser wordt geïnspireerd, de community elkaar ontmoet en kennis en ervaringen worden gedeeld.

Nieuw wielerevent Euro Cycling XP in MECC Maastricht
Eurocycling XP is een interactief wielerevenement waar beleving centraal staat. Foto Eurocycling XP


Euro Cycling XP heeft als doel de Europese wielersport te stimuleren, een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van wielertalenten en de jeugd te enthousiasmeren sportief bezig te zijn met de fiets. Het event wil een high end en interactief programma bieden met de focus op wielrennen, veldrijden, mountainbike en triatlon. De beursorganisatie: “High end omdat alleen de crème de la crème aan bod komt, interactief omdat beleving centraal staat. Euro Cycling XP is een internationaal wielerevenement waar grote merken zich presenteren en waar liefhebbers, amateurs en profs hun kennis delen. Wij presenteren een wielercafé met paneldiscussies, een bikefitting lab, testparcours en clinics op ‘real outdoor tracks’ en een Vintage afdeling waar de ontwikkeling van de fiets van 1900 tot nu in beeld wordt gebracht.”

Lees ook
Stephan Räkers organiseert nieuw wielerevenement in MECC Maastricht

Exclusieve WM3 toertocht

WM3 Pro Cycling organiseert op zaterdag 21 oktober de WM3 Experience. De start en finish van deze toertocht vinden plaats op Euro Cycling XP. Liefhebbers krijgen de mogelijkheid een dag op te trekken met de WM3 rensters en stafleden. Het WM3 Pro Cycling team, van onder andere Marianne Vos en Lauren Kitchen, heeft een zeer succesvol wielerseizoen achter de rug, met verschillende podiumplaatsen. WM3 Pro Cycling wil met de WM3 Experience in oktober het wielerseizoen op een mooie, bijzondere én sportieve manier afsluiten.

Fietsrace in parkeergarage

De parkeergarage van MECC Maastricht is zaterdag 21 oktober het decor voor de Car Park Cannon Ball. Een nieuw en uitdagend internationaal fietsevenement, waarbij deelnemers ‘head to head’ alle verdiepingen van de parkeergarage beklimmen op hun fiets. Boven wacht de goedgevulde à BLOC Bicycle Bar, een DJ en genoeg publiek voor een spetterende afterparty. De Car Park Cannon Ball is een urban cycling event, waar fiets race en feest samenkomen.

Fixed gear en geared

Bij de Car Park Cannon Ball wordt in twee categorieën gereden: fixed gear, en geared (wielren en MTB). Een afvalrace bepaalt wie de Car Park Cannon Ball King en Queen worden in hun categorie. Inschrijving staat open voor iedereen en kan via www.carparkcannonball.cc. De editie in Maastricht is onderdeel van een wereldwijde serie. Dit jaar wordt nog een editie georganiseerd in Christchurch, Nieuw-Zeeland op 26 november. Edities in onder andere België, Australië, Engeland en Spanje zijn gepland.

Jeugd enthousiasmeren

Euro Cycling XP heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van wielertalenten en de jeugd te enthousiasmeren sportief bezig te zijn met de fiets. Tijdens Euro Cycling XP worden in samenwerking met de Vlaamse Wielerschool en TWC Maaslandster verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Zo is er een speciale outdoor kidsclinic en een indoor behendigheidsparcours en fietscrossbaan waar kinderen van elk fiets- en BMX niveau onder begeleiding kunnen oefenen. Tot 14 jaar is entree tot het evenement gratis.

Informatie Euro Cycling XP

 • Data
  20, 21 en 22 oktober
 • Locatie
  MECC Maastricht, Forum 100, 6229 GV Maastricht
 • Openingstijden
  vrijdag 20 oktober 12.00 – 21.00 uur
  zaterdag 21 oktober 10.00 – 21.00 uur
  zondag 22 oktober 10.00 – 18.00 uur
 • Prijzen tickets
  Tickets kinderen t/m 14 jaar hebben gratis toegang
  Dagticket volwassenen € 12,-
  Dagticket + Outdoor Clinic volwassenen € 30,-
  Dagticket + Outdoor Clinic volwassen incl. maaltijd € 40,-Dagticket + WM3 Experience volwassenen € 44,50
  Weekend ticket volwassenen € 20,-
  Groepsticket vanaf 10 personen € 10,-

Op de website vindt u aanvullende informatie

Reageer op dit artikel