nieuws

Hans Drexler op 64-jarige leeftijd overleden

Home 1596

Op zondag 18 juni overleed geheel onverwacht Hans Drexler op 64-jarige leeftijd. Hans was tot eind 2013 eigenaar van het in 1953 door zijn vader en moeder opgerichte familiebedrijf Dremefa in Doesburg, bekend van de Bobike kinderfietsstoeltjes.

Hans Drexler op 64-jarige leeftijd overleden
Dremefa was pionier in de Europese markt van kinderfietszitjes. Foto Theo Kock

Vanuit het Urban Iki team van voormalig directeur van Bobike, Ronald Scheppink, ontvingen we onderstaand bericht:

In memoriam

Dremefa was producent van bermpalen, vangrailreflectoren, autostoeltjes, babybuggy’s en onderdelentoeleverancier van de automotive- en fietsindustrie. Het Dremefa van de familie Drexler veranderde de Europese markt van kinderfietszitjes met de introductie van het destijds nieuwe en innovatieve merk Bobike voor kinderfietsstoeltjes.

Zorg om en voor familie

Toen Hans samen met zijn broer Cor de leiding van het bedrijf overnam na het vroegtijdig overlijden van zijn vader, bleef hem weinig bespaard. Kort na het verlies van zijn vader overleed ook broer Cor in 2004 en was het aan Hans om alleen Dremefa verder te leiden. Toen ook de gezondheid van de moeder van Hans reden gaf tot zorgen, legde hij zich toe op de ondersteuning van zijn moeder. Hij kon slechts op afstand betrokken blijven bij Dremefa en moest het dagelijks management uit handen geven aan een aangestelde directie.

Dremefa familie

Hans heeft als eigenaar altijd veel binding gehouden met het bedrijf en vooral ook met de mensen die er hun boterham verdienden. Hij voelde een grote verantwoordelijkheid naar hen toe.  Zijn wens was om werkgelegenheid en baanzekerheid in Doesburg te behouden voor zijn medewerkers, die soms al meer dan 30 jaar bij Dremefa werkten, soms ook met hun hele gezin.

Warm en ruimhartig

Leerde je Hans als mens van dichterbij kennen, dan ontmoette je een warme en ruimhartig man met een liefde voor de natuur. En ondanks dat hij zelf geen kinderen had, kon hij kinderen boeien met mooie verhalen en meenemen op hun niveau in de wereld om hen heen. En was je volwassen, dan kon je nog steeds rekenen op vaderlijk advies en zorgzame, bemoedigende woorden. Hans was altijd goed van vertrouwen en gunde iedereen het beste, ook al ging dat meer dan eens ten koste van hemzelf.

Bobike naar Polisport

Bobike was een krachtig merk met een marktleiderspositie. Geliefd bij de consument vanwege de kwaliteit en veiligheid. Na een periode van zwaar weer voor Dremefa ging na 60 jaar het merk Bobike over in Portugese handen en kreeg een nieuwe toekomst bij Polisport. Het viel Hans zwaar dat dat waar hij zo hard voor gevochten had, de werkgelegenheid voor zijn mensen, verloren moest gaan. Hij heeft dat met alles wat hij had, proberen te voorkomen. Dat Bobike als de trots en het vlaggenschip van het bedrijf kon voortbestaan heeft het verlies wat verzacht.

Levenswerk blijft bestaan

Afgelopen voorjaar hebben we samen met Hans een middag doorgebracht. We wilden hem meenemen in waar wij, met onze ervaring bij Bobike op zak, twee jaar aan gewerkt hebben. Een nieuw merk kinderfietszitje in samenwerking met een voor Hans bekende partij, het Japanse OGK. Het was een prachtige middag. Hans, warm en ruimhartig, was gelukkig met wat hij zag en trots op hetgeen we tot nu toe hebben neergezet. Glinstering in zijn ogen en alle gelukwensen voor ons kleine team op Nederlandse bodem. We hadden hem graag meegenomen en met hem vaker een middag als deze doorgebracht. Zaterdag 24 juni hebben we afscheid van Hans genomen in zijn Doesburg. We zijn Hans erg dankbaar dat we in zijn Dremefa hebben mogen werken. We zien een stuk van het levenswerk van Hans en zijn familie voortleven in twee mooie merken kinderfietszitjes. Bobike en Urban Iki zouden vandaag niet zijn wat ze zijn zonder de familie Drexler. We wensen vooral de moeder van Hans en zijn familie alle sterkte bij het verwerken van het verlies van een lieve zoon, oom en zwager.

Het Urban Iki team

Reageer op dit artikel