nieuws

Mark Beaumont doet wereldrecordpoging op een KOGA

Home 191

De Schotse fietsheld en atleet Mark Beaumont is op zondag 2 juli in Parijs begonnen aan zijn reis waarbij hij de wereld rond gaat fietsen in 80 dagen. In totaal zal hij 28.968 kilometer afleggen en tientallen verschillende landen doorfietsen. Beaumont legt zijn wereldreis af op een speciaal ontworpen fiets van KOGA.

Mark Beaumont doet wereldrecordpoging op een KOGA
Mark Beaumont onderweg. Foto Mark Beaumont

Volgens Pieter Jan Rijpstra van het Heerenveense KOGA is er niets aan het toeval overgelaten bij het ontwerpen van de fiets. “We zijn heel blij en trots dat Mark wederom voor KOGA heeft gekozen om zijn recordpoging te realiseren. We zijn ervan overtuigd dat onze KOGA zijn steun en toeverlaat is om het bestaande wereldrecord met meer dan 40 dagen te verpletteren!”

366 kilometer per dag

De 34-jarige Beaumont, die in 2008 al eens in 194 dagen rond de wereld fietste, wil het huidige record van 123 dagen (dat op naam staat van de Nieuw-Zeelander Andrew Nicolson) met 43 dagen verbreken. Om dit te realiseren gaat hij per dag 386 kilometer fietsen in vier sessies van vier uur. “Dit is mijn ultieme uitdaging, iets waar ik tijdens mijn eerdere fietsreizen van de afgelopen twee decennia naartoe heb gewerkt”, aldus een tot op het bot gemotiveerde Beaumont.

Finish in september

Hij fietst na zijn startpunt in Parijs, via België en Nederland fiets naar Duitsland en via Polen, Litouwen, Rusland en Mongolië komt hij aan in Peking. Zijn tweede rit gaat hij afleggen van Australië naar Nieuw-Zeeland, om vervolgens door de Verenigde Staten te fietsen, en zijn laatste traject via Lissabon in te zetten naar Parijs. Hier zal hij in september finishen, waarmee hij hopelijk een nieuw wereldrecord rijker is.

Volg Mark

Om niets van Beamonts avontuur te hoeven missen, kun je hem volgen en aanmoedigen via de volgende kanalen:

www.cyclingtheworldin80days.com
https://www.facebook.com/MarkBeaumontAdventures/
https://www.facebook.com/kogabikes/
https://twitter.com/MrMarkBeaumont 
https://twitter.com/KOGA_bikes
https://www.youtube.com/user/kogachannel

Reageer op dit artikel