nieuws

Gazelle doet recordpoging parade klassieke fietsen

Home 608

Gazelle doet op zaterdag 10 juni tijdens hun Champion Mondial Festival een poging om een Guinness World Record te vestigen met de langste parade van klassieke fietsen ooit. Inmiddels is de online inschrijving voor de recordpoging geopend. De hoop is dat er honderden fietsers met een fiets van 30 jaar of ouder deelnemen.

Gazelle doet recordpoging parade klassieke fietsen
De recordpoging vindt plaats tijdens het Champion Mondial Festival (10 juni). Foto Gazelle

Mensen kunnen zich eenvoudig aanmelden door hun naam en contactgegevens achter te laten. “Het maakt niet uit van welk merk de fietsen zijn, maar het is onze wens dat er extra veel Gazelles zijn. Stadsfietsen, omafietsen, toerfietsen en natuurlijk Champion Mondials”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle. “Voorwaarde voor deelname is dat de fiets ten minste dertig jaar oud is. Voorafgaand aan de recordpoging wordt dit gecontroleerd.”

Controle door notaris en fietsexpert

Deelnemers maken een lus van 4,6 kilometer door Dieren. Ertekin: “De bedoeling is dat we samen één lange sliert maken. Er mogen geen gaten vallen; de maximale afstand tussen fietsen mag hooguit twee fietslengtes zijn. Dat is één van de eisen die Guinness World Records stelt. Er zijn twee onafhankelijke getuigen die erop toezien dat alles volgens de regels verloopt: een notaris en een fietsexpert, die aan de hand van framenummers kan zien of de fietsen oud genoeg zijn.”

Champion Mondial Festival

De recordpoging vindt plaats tijdens het Champion Mondial Festival (10 juni). Dit event, vernoemd naar Gazelles racefiets van weleer, wordt gehouden ter ere van het 125-jarig bestaan van Gazelle. Het festivalterrein bij het Innovation & Production Center (Wilhelminaweg, Dieren) opent om 11 uur. Er is van alles te beleven: er zijn retroritten met vintage fietsen waaraan iedereen kan deelnemen, er is entertainment voor het hele gezin en bezoekers kunnen proeven van (streek)lekkernijen. ’s Middags (15 uur) verzamelen de recordjagers. Om 15.30 uur tellen toezichthouders het aantal deelnemers en om 16 uur start de Guinness World Record-poging. Een uur later is bekend of de poging is geslaagd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels