nieuws

Pellizzari over het geheim van de eenzame fietser

Home 450

Een nieuw boek over wielrennen is verschenen bij uitgeverij Xander. Giacomo Pellizzari, sportjournalist en wielrenfanaat, ontrafelt de stijl, persoonlijkheid en motivatie van veertien wielrenlegendes. Want: iedere kampioen heeft zijn eigen stijl.

Pellizzari over het geheim van de eenzame fietser
In het net verschenen boek Het geheim van de eenzame fietser zoekt Pellizzari naar het magische ingrediënt dat het verschil maakt in de overwinningen van deze kampioenen. Foto Xander Sport

In Het geheim van de eenzame fietser zoekt Pellizzari naar het magische ingrediënt dat het verschil maakt in de overwinningen van deze kampioenen. Zo is er de coole Fabian Cancellara en de vrijgevige Francesco Moser, de rusteloze en raadselachtige Gianni Bugno, de onstuimige stille kracht van Miguel Indurain en de bravoure van Lance Armstrong.

Intelligent boek over wielrennen

Voor De Muur-lezers en voor mamils is hier eindelijk een intelligent boek over wielrennen. In een narratieve, literaire stijl, vol anekdotes en details, beschrijft Pellizzari waarom en hoe deze mannen kampioenen werden. Zo fascinerend en gepassioneerd is de wielrensport. Het boek bevat verhalen over o.a. Eddy Merckx, Lance Armstrong, Marco Pantani en Peter Sagan.

Giacomo Pellizzari blogt over wielrennen

Giacomo Pellizzari studeerde filosofie en werkt in de marketingbranche. Zijn blog ‘Confessions of a Dangerous Cyclist’ is een van de meest gelezen blogs in Italië. Hij schrijft ook voor bicilive.it, het grootste Italiaanse platform over wielrennen. Het geheim van de eenzame fietser is zijn tweede boek.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels