nieuws

Verbod nieuwe Euro2- en Euro3-scooters definitief

Gemotoriseerd 3722

Nieuwe Euro2- en Euro3-scooters mogen vanaf 1 januari 2018 niet meer worden verkocht. Staatssecretaris Dijksma heeft vorige week de Tweede Kamer officieel geïnformeerd dat er geen Green Deal komt. In die Green Deal zouden na 1 januari 2018 de huidige voorraden van Euro2 en Euro3 viertaktscooters nog verkocht mogen worden als nieuw.

Verbod nieuwe Euro2- en Euro3-scooters definitief
Viertaktscooters met Euro2 en Euro3 mogen vanaf 1 januari 2018 alleen nog maar als tweedehands worden aangeboden. Foto Shutterstock Joakim Lloyd Raboff

Met de nieuwe Euro4-emissienorm op komst per 1 januari 2018 waren brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging lange tijd in gesprek met het ministerie over de Green Deal. Daarin zou worden afgesproken dat vanaf 1 juli dit jaar geen tweetakt-brom- en snorfietsen zouden worden verkocht en dat de voorraad viertakt-modellen die aan Euro2 en Euro3 voldoen, ook na 1 januari nog als nieuw verkocht mogen worden. De staatssecretaris heeft dit scenario afgewezen. Veel andere Europese landen kennen zo’n restantregeling wel. De viertaktscooters met Euro2 en Euro3 mogen vanaf 1 januari 2018 dus alleen nog maar als tweedehands worden aangeboden.

BOVAG advies: Niet bestellen

BOVAG adviseert terughoudendheid bij nieuwe bestellingen van Euro2- en Euro3-modellen. Christa Grootveld, BOVAG Gemotoriseerd, adviseert haar leden: “Koop alleen modellen in waar u gegarandeerd afzet voor hebt. Let er bij uw voorraadbeheer ook op dat nog niet alle importeurs voldoende nieuwe Euro4-modellen kunnen aanbieden. Wilt u voldoende keuze voor uw klant, overleg met de importeur en maak dan een hele goede afweging in uw bestellingen.”

BOVAG Ledenadvies

BOVAG adviseert op het Ledenportaal haar leden voorzichtig te zijn met bestellingen voor brom- en snorfietsen die niet voldoen aan Euro4 en in het voorraadbeheer zo goed mogelijk te anticiperen op de wijzigingen die per 1 januari van kracht zijn. Heeft u vragen, neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of op 030 6595 300

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels