nieuws

Goedopweg geeft duwtje in de rug met ‘Ik wil een e-bike’

Fietsen 1097

Werknemers bij bedrijven die gevestigd zijn in Utrecht of Amersfoort kunnen via de actie ‘ik wil een e-bike’ € 175,- van het aankoopbedrag van een e-bike terugkrijgen. Om gezonde en snelle vormen van mobiliteit te stimuleren en de regio Amersfoort en Utrecht bereikbaar te houden is deze actie vorige week ‘van start gegaan.

Goedopweg geeft duwtje in de rug met ‘Ik wil een e-bike’
Op de foto links Willy Smeets, algemeen directeur SOMT University en rechts wethouder economie Willem-Jan Stegeman. Foto Michiel Ton

Wethouder economie Willem-Jan Stegeman van de gemeente Amersfoort en Willy Smeets, algemeen directeur SOMT University openden het initiatief met een roadshow op bedrijvenpark De Hoef in Amersfoort. Volgens Stegeman past elektrisch rijden in de toekomstvisie van Amersfoort: “In 2030 willen we een CO2-neutrale stad zijn. Het verkeer verduurzamen is een belangrijk onderdeel van deze opgave.’’

E-bike aantrekkelijk voor afstanden tot 15 km

Lot van Hooijdonk, wethouder verkeer bij de gemeente Utrecht is enthousiast over het initiatief: “Tijdens de spits legt ongeveer 70% van het verkeer in de stad een afstand van maximaal 15 kilometer af. De e-bike of speed-pedelec is juist voor deze afstanden aantrekkelijk. De voordelen zijn groot: geen uitstoot waardoor de stad gezonder wordt, meer beweging voor de reiziger en meer ruimte op de weg voor de automobilist die afhankelijk is van de auto en zo sneller kan doorrijden.”

E-bike roadshows

Tot en met november worden op verschillende locaties in de regio Midden-Nederland e-bike roadshows georganiseerd. Met ‘Ik wil een e-bike’ wil Goedopweg werknemers in Utrecht en Amersfoort die tot 35 kilometer van hun werk wonen en voornamelijk met de auto naar werk reizen laten ervaren dat een e-bike een prettig alternatief kan zijn voor de auto.

Voorwaarde voor teruggave

Naast de roadshows kunnen werknemers uit Amersfoort en Utrecht zich aanmelden om een week lang een e-bike gratis uit te proberen. Voorwaarde voor het terugkrijgen van het aankoopbedrag van € 175,- is dat zij de auto vaker laten staan en de e-bike gebruiken om naar het werk te gaan. Werknemers die geïnteresseerd zijn kunnen zich via www.ikwileenebike.nl aanmelden om een e-bike uit te proberen en zien of zij in aanmerking komen voor de aanschafregeling.

 

Op de foto links Willy Smeets, algemeen directeur SOMT University en rechts wethouder economie Willem-Jan Stegeman. Foto Michiel Ton

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels