nieuws

Wereldrecordpoging Joop Zoetemelk op Sparta Vedette

Fietsen 866

Sparta viert op 1 september 2017 het 100-jarig bestaan met een recordpoging. Oud-Tourwinnaar Joop Zoetmelk probeert dan het Guinness World Record op zijn naam te zetten met het record, ‘de langste ketting e-bikers ooit’. Daarvoor heeft Joop zoveel mogelijk deelnemers met een e-bike nodig.

Wereldrecordpoging Joop Zoetemelk op Sparta Vedette
Joop fietst in de recordpoging op een speciaal met hem door Sparta ontwikkelde limited edition e-bike, de Sparta Vedette R1Z Ltd. Foto Sparta

Hiermee wil Sparta fietsend 100 jaar Sparta en 100 jaar fietsinnovatie vieren. Joop fietst in de recordpoging op een speciaal met hem door Sparta ontwikkelde limited edition e-bike, de Sparta Vedette R1Z Ltd. Een serie van slechts 100 gecertificeerde e-bikes, met in elk frame een stukje van het shirt waarin hij de Tour van 1980 reed. Kijk hier hoe het shirt is verwerkt:

“Het is heel bijzonder ons jubileum te kunnen vieren met een wereldrecord en met een nationale fietsheld als Joop Zoetemelk.”, zegt Marco Kalden, brandmanager van Sparta. ”Zo’n record vestig je niet alleen. Dus zijn we nu op zoek naar e-bikers die deze uitdaging met Joop aan willen gaan. Want om dat record, ‘de langste ketting e-bikers ooit’ te halen, heeft Joop zoveel mogelijk deelnemers met een e-bike nodig.” Deelnemers kunnen zich aanmelden op sparta.nl/100jaar.”

Sparta 100 jaar recordtocht

De Sparta 100 jaar recordtocht is uitgezet over goed onderhouden fietspaden in de mooie bosachtige omgeving van Apeldoorn. De deelnemers fietsen ongeveer 14 km in een rustig tempo. Maximaal 300 deelnemers, vol is vol. Inschrijven kan t/m 27 augustus.

Foto's

Reageer op dit artikel