nieuws

Ex-Winora’s Puello focust op elektrische mobiliteit

Fietsen 881

De Puello familie, voorheen het management van Winora/Haibike, keert terug in de fietsen. Uitsluitend elektrische. Samen met KTM Industries (motoren) starten ze onder de naam Pexco een nieuwe producent van elektrisch aangedreven tweewielers. Merknaam voor de e-bikes wordt Husqvarna. Deze merknaam is in het bezit van KTM Motorcycles.

Ex-Winora’s Puello focust op elektrische mobiliteit
Susanne Puello, voorheen managing director Winora/Haibike gaat 2 nieuwe merken elektrische voertuigen, waaronder e-bikes, lanceren. Een daarvan is Husqvarna. Foto Bike Europe

In het persbericht namens Susanne en Felix Puello is de missie en visie van Pexco duidelijk gesteld: ‘Het voortouw nemen in zero emission technologie voor lichtgewicht voertuigen. Dit doet Pexco samen met KTM, internationale specialist op het gebied van fietsretail en fietsindustrie. Hiermee zetten we de volgende stap in e-mobility.”

Twee merken onder de Pexco-paraplu

Het strategische partnerschap tussen KTM Industries en Pexco behelst het hele traject. Van ontwikkeling, design helemaal tot de volledige productie van de elektrische tweewielers. De Puello’s hebben aangekondigd dat de elektrische tweewielers onder twee merken op de markt komen. Deze merknamen onthullen ze op de aanstaande Eurobike beurs, van 30-08 t/m 02-09-2017 in Friedrichshafen.

1 merknaam al bekend; Husqvarna

In een persstatement van KTM Fahrrad GmbH meldde deze onderneming echter al dat een van de twee merken onder Pexco Husqvarna zal zijn. Managing director van KTM Fahrrad Stefan Limbrunner meldde daar meteen bij dat er geen componenten met KTM erop op de Husqvarna e-bikes te vinden zullen zijn. Eind 2017 zal Pexco de eerste modellen en zijn productgamma tonen aan het publiek.

Reageer op dit artikel