nieuws

Cycle Union biedt vakhandel alternatief merk middenmotor

Fietsen 3006

Het Cycle Union Bike Festival vond dit weekend weer plaats in Oldenburg. De Duitse leverancier biedt de vakhandel een prima alternatief voor merken die prijsdruk kennen dankzij internet. Eye catcher op de huisshow was de E-bikemanufaktur (e-bm) 8CHT met de nieuwe 48V Conti middenmotor met automatische interne versnelling. Een mooi antwoord op de Bosch-tsunami.

Cycle Union biedt vakhandel alternatief merk middenmotor
De nieuwe 48V Conti middenmotor met automatische interne versnelling trok veel aandacht op de huisshow van Cycle Union. Foto's Cycle Union

Op het Bike Festival, gehouden bij Cycle Union in Oldenburg, komen Duitse, Belgische en Nederlandse dealers de nieuwe collectie bekijken. Vanuit Nederland een stuk of 40 (Cycle Unie werkt met ongeveer 90 NL-dealers), en over het hele driedaagse festival komen zo’n 1.000 mensen de nieuwe modellen bekijken.

Onderscheidende modellen

Cycle Union kiest er consequent voor om de accu niet in de bagagedrager te plaatsen. Daardoor zien de modellen van merken als Kreidler en E-bikemanufaktur (e-bm) er onderscheidend uit in vergelijking met het reguliere Nederlandse assortiment. Tjerk van Dijk, sales manager bij Cycle Union voor de Benelux en Frankrijk: “De keuze voor de accu in het frame is omdat dit meer stabiliteit geeft. Maar Cycle Union houdt hier ook aan vast wegens het onderscheidende aspect ervan, met name in de Nederlandse en Belgische markt.”

Kreidler populair bij NL-dealers

Cycle Union, in Nederland actief onder de naam Cycle Unie, verwacht dat het aantal NL-dealers verder gaat groeien. Cycle Unie voert in Nederland 3 van de 4 merken van Cycle Union: Kreidler, E-bikemanufaktur (e-bm) en vsf fahrradmanufaktur. Kreidler is het populairst in ons land. Dit merk past voor modeljaar 2018 de elektrische modellen de nieuwste Bosch motor en de nieuwe accutechnologie met de accu in de framebuis.

E-bikemanufaktur gaat groeien

E-bikemanufaktur zal naar verwachting gaan groeien in Nederland. Bij dit merk is ervoor gekozen de onderscheidende Conti 48V middenmotoren te monteren. Er is bewust gekozen om enkel Conti-motoren te monteren, om een alternatief te bieden voor de overmacht van de Bosch-middenmotoren.

48V Conti-motor met automatische versnelling

Conti heeft een wereldpremière met de nieuwe 48V Conti middenmotor met automatische en continu variabele transmissie, die is gemonteerd op de E-bikemanufaktur 8CHT. Conti is de eerste die gebruikmaakt van de automatische transmissie N380 van NuVinci. Opvallend, Conti geeft aan in een persbericht dat deze NuVinci automatische transmissie ook voor auto’s ingezet zal worden.

Cycle Union kiest voor vakhandel

Cycle Union kiest onomwonden voor de vakhandel. Er is een merkenportal, waar de consument altijd naar de dealer wordt verwezen. Voor E-bikemanufaktur is een app ontwikkeld die de koper kan downloaden bij aankoop van een nieuwe fiets. Die app helpt de dealer, door aan te geven dat de fiets voor een onderhoudsbeurt naar de dealer moet bijvoorbeeld. Deze app komt in het najaar ook beschikbaar voor Kreidler en vsf Manufaktur.

Lees meer over Cycle Union en de nieuwe Conti middenmotor in Tweewieler (digitaal) magazine augustus.

Foto's

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels