nieuws

Cannondale Synapse zet nieuwe endurance norm

Fietsen 235

Cannondale heeft een volledig nieuwe versie van de bekroonde endurance-racefiets Synapse gelanceerd, die voorzien is van verbeterd comfort, betere prestaties en de mogelijkheid om alle wegen met vertrouwen aan te pakken.

Cannondale Synapse zet nieuwe endurance norm
Cannondale Synapse, volledig vernieuwd (foto: Cannondale)

Met het verbeterde SAVE micro-ophangsysteem, dat is uitgerust met een nieuwe SystemBar en zadelpen, een aanzienlijk lichter frame en lichtere vork en de beschikbare ruimte om grote 32mm-banden te monteren, is de nieuwe Synapse een fiets voor de echte endurance-rijders. De flex-zones in het frame en de vork dempen trillingen en gestuiter waardoor het comfortabel blijft voor de rijder en de controle behouden kan worden op oneffen oppervlakken. Daarnaast past Cannondale een 25,4mm SAVE-zadelpen, het nieuwe, gestroomlijnde SAVE SystemBar-stuur en stuurpen toe, waardoor een allesomvattend systeem gecreëerd wordt en de rijder geen last meer heeft van hobbels, maar ze nog wel voelt.

Zitpositie belangrijk

Om het stuurgedeelte strak te houden is het nieuwe stuur ook uitgerust met een geïntegreerde, afneembare beugel. Aan de houder kan zowel een Garmin als een Fabric lamp worden bevestigd. ͞De vorm van het ergonomische en ellipsvormige SAVE-stuur van de SystemBar voelt goed aan voor de handen en biedt de rijder een meer gebogen houding dan een standaard stuur.

De zitpositie is extreem belangrijk in de endurance-categorie. Door de endurance-racegeometrie van de Synapse wordt het perfecte evenwicht tussen een agressieve racehouding en een comfortabele rechte houding van andere “endurance”-fietsen bereikt. Het biedt de rijder die lage, voorwaartse positie die ze nodig hebben om snel te rijden, maar toch comfortabel genoeg is om het lang vol te houden.

Om de prestaties te verhogen en de race-karakteristieken van deze endurance-machine naar een hoger niveau te brengen, is de 2018 Synapse zowel lichter als stijver dan de vorige.

Reageer op dit artikel