nieuws

Terugroepactie GT Karakoram en Aggressor

Fietsen 464

Het team van GT heeft tijdens producttests een potentieel probleem vastgesteld met de sturen die op een beperkt aantal GT Karakoram- en Aggressor-fietsen uit 2017 zijn gemonteerd. De sturen kunnen in bepaalde gevallen na verloop van tijd kleine haarscheuren als gevolg van materiaalmoeheid ontwikkelen.

Terugroepactie GT Karakoram en Aggressor
Bij GT Karakoram- en Aggressor-fietsen (foto) uit 2017 kunnen de sturen na verloop van tijd kleine haarscheuren als gevolg van materiaalmoeheid ontwikkelen. Foto GT Bicycles

Wanneer deze niet worden ontdekt kunnen ze groter worden en uiteindelijk tot een breuk in het stuur leiden. In dat geval kan een berijder de controle over de fiets verliezen en vallen.

Geen incidenten gemeld

Er zijn geen incidenten of verwondingen gemeld maar omdat de veiligheid van GT-gebruikers en de optimale prestaties van GT-producten onze hoogste prioriteit hebben start GT een vrijwillige terugroepactie en een programma voor gratis vervanging.

Eigenaar moet zelf actie ondernemen

Klanten dienen de kennisgeving van de terugroepactie door te nemen op http://www.gtbicycles.com/usa_en/recalls/ en contact met hun bevoegde GT-dealer op te nemen om vast te stellen of dit vrijwillige terugroepprogramma op hun fiets van toepassing is.

Reageer op dit artikel