nieuws

Introductie nieuwe e-bike Cannondale Quick NEO

Fietsen 798

Cannondale heeft de Quick NEO geïntroduceerd, een sportieve elektrische fiets voor actieve mensen. “We wilden een fitness-fiets maken voor mensen met een actieve levensstijl die misschien geen traditionele fietsers zijn”, aldus Burton Avery, productmanager bij Cannondale voor vrijetijdsfietsen.

Introductie nieuwe e-bike Cannondale Quick NEO
De Cannondale Quick NEO. Foto Cannondale

De Cannondale Quick NEO heeft drie ondersteuningsstanden en Shimano STEPS E6000-aandrijving. De lithium-ion batterij is geschikt voor lange ritten in alle weersomstandigheden dankzij een uitgaand vermogen van 418 Wu, een bereik van wel 112 kilometer en een oplaadvermogen van nul tot vol in vier uur.

Licht frame

De Quick NEO weerspiegelt het Cannondale-DNA in al zijn facetten. Het lichtgewicht aluminium frame is geïnspireerd op de andere aluminium elite-racefietsen van Cannondale zoals de CAAD12 en CAAD Optimo. De SAVE-micro-ophanging, ingebouwde flexibiliteit in het frame, biedt een soepele rijervaring en prima grip op oneffen terrein. De voorophanging absorbeert stoten en gaten in de weg waardoor de Quick NEO ideaal is voor fietspaden en zelfs voor de ruwere ongeplaveide weggetjes. De hydraulische schijfremmen bieden verbeterde remkracht en controle.

Twee uitvoeringen

De Quick NEO is verkrijgbaar als heren- en damesmodel in twee verschillende uitvoeringen. De Quick NEO heeft een adviesverkoopprijs van € 2.299,- en de Quick NEO Tourer heeft een adviesverkoopprijs van € 2.499,-.

 

Reageer op dit artikel