nieuws

Frame MTB Decathlon kan breken

Fietsen 1147

Winkelketen in sportartikelen Decathlon roept zijn mountainbikes van het merk BTWIN terug omdat de frames kunnen breken. Daardoor kunnen fietsers vallen en ernstig letsel oplopen, waarschuwt Decathlon.

Frame MTB Decathlon kan breken
Decathlon BTWIN MTB Rockrider 520 in de kleur navy blue. Foto Decathlon

Het gaat om de mtb’s BTWIN Rockrider 520 en 540, verkocht tussen 1 oktober vorig jaar en 6 maart van dit jaar. Het gevaarlijke mankement werd tijdens een standaard veiligheidstest vastgesteld. Dit meldt ANP.

Omruilen voor verbeterde identieke MTB

Klanten kunnen hun MTB terugbrengen naar de winkel om hem om te ruilen voor een verbeterd identiek model. Ze kunnen ook hun geld terugkrijgen.

520 en 540 in goedkopere prijsklasse

De BTWIN serie Rockrider modellen 520 en 540 variëren in prijs tussen de € 300,- en € 429,- en behoren daarmee tot de goedkopere MTB’s die Decathlon verkoopt. Het is niet duidelijk waar de frames vandaan komen.

Eigen fietsenfabriek in het Lille

Decathlon heeft een eigen fietsenfabriek in het Noordfranse Lille die 74 van de 800 Decathlon-vestigingen in Europa binnen 1 dag van fietsen voorziet. Dat is slechts één van de productielocaties; Decathlon heeft een verfijnd logistiek netwerk van magazijnen in Europa waarmee het de winkels dagelijks bevoorraadt. De Franse retailer werkt met vaste fietsfabrieken in 5 EU landen en contractleveranciers voor onderdelen in 10 landen binnen Europa.

Europese fabriek beter te managen voor kwaliteit

Frederic Van Steirteghem, strategic buyer Decathlon, geeft aan waarom Decathlon kiest voor productie in Europa. “Decathlon is voorstander van local supply. Het maakt just-in-time levering mogelijk en verkort de leveringstijd substantieel. Bovendien is een Europese fabriek beter te managen op het gebied van voorraad, kwaliteit, en logistiek.”

Foto's

Reageer op dit artikel