nieuws

Bosch lanceert nieuwe modus e-MTB voor Performance Line CX

Fietsen 1047

Bosch eBike Systems lanceert een nieuwe rijmodus voor de Performance Line CX. Deze modus werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van e-mountainbikers. Deze modus voor de e-MTB geeft de mountainbiker een natuurlijk rijgevoel en biedt optimale ondersteuning op verschillende terreinen.

Bosch lanceert nieuwe modus e-MTB voor Performance Line CX
De e-MTB modus vervangt de huidige Sport-modus. Deze modus verhoogt de fysieke prestaties van de fietser met 120 à 300 procent. Foto Bosch eBike Systems

De progressieve motorondersteuning is afhankelijk van de druk uitgeoefend op de pedalen en wordt automatisch aangepast aan de rijtechniek van de fietser. Switchen tussen rijmodi is niet nodig, de e-mountainbiker kan zich tijdens de rit dus volledig op het pad concentreren. De nieuwe e-MTB modus is vanaf juli 2017 verkrijgbaar bij retailers in de vorm van een software-update. Alle e-bike modellen met de Bosch Performance Line CX kunnen worden uitgerust met de eMTB-modus.

Dynamische rit

De e-MTB modus vervangt de huidige Sport modus. Er zijn twee verschillende modi: Tour en Turbo. Met een optimaal koppel tot 75 Nm verhoogt de motor de fysieke prestaties van de fietser met 120 à 300 procent. Dankzij de motor houdt de e-mountainbiker altijd een ideale trapkracht, zelfs bij lage trapfrequenties, en zonder dat hij het ondersteuningsniveau moet veranderen. De mate van ondersteuning is afhankelijk van de pedaaldruk en varieert van lichte druk tot maximale motorondersteuning naarmate er meer druk wordt uitgeoefend. Het systeem reageert nagenoeg onmiddellijk en als fietser heb je altijd een ‘natuurlijk rijgevoel’, ook bij het starten of versnellen. Zodra de druk op de pedalen afneemt, wordt de motorondersteuning soepel naar beneden bijgesteld. Dat zorgt voor veel meer controle als je over een smal, kronkelend mountainbikepad rijdt.

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels