nieuws

BikeFestival krijgt vervolg

Evenementen

UTRECHT – Op 20 en 21 april 2013 gaat de tweede editie van BikeFestival plaats vinden op de Nedereindse Berg in Utrecht. Hét event waar het testen en uitproberen van sportieve fietsen centraal staat. Merken kunnen zich profileren richting de eindgebruiker. Een verkoopondersteunende happening waarop de consument zich op een gedegen manier kan oriënteren op de aankoop van een nieuwe sportfiets en andere gerelateerde producten.

BikeFestival krijgt vervolg
Evenement om sportieve fietsen te testen BikeFestival 2011

BikeFestival is meer dan alleen fietsen testen. Met workshops, presentaties, clinics, wedstrijden, demo’s, trainingen tot een dikke bandenrace. Bekijk voor een indruk van de 1e editie de terugblik op het eigen BikeFestival Youtube kanaal.

 

Verdubbeling

Tijdens de eerste editie bezochten ca. 500 bezoekers het festivalterrein. De ambitie voor 2013 is duidelijk: verdubbelen van het aantal bezoekers en het aantal testritten. Een haalbare doelstelling aldus organisator Daniël Bentveld: “Er is inmiddels een database opgebouwd en ook via social media is er een enthousiaste achterban ontstaan. Ook wordt de samenwerking met de lokale wielerverenigingen verder uitgebouwd. Bovendien zijn de partners van de eerste editie ook dit jaar weer betrokken bij het project.”

 

Enthousiasme

Uit de enquêtes na afloop van BikeFestival 2012 bleek enthousiasme. Zowel het parcours, de locatie als het evenement als geheel kreeg een goede waardering. Dat er ook verbeterpunten zijn is logisch. Vanuit de bezoekers is duidelijk de wens dat er meer merken deelnemen. De exposanten misten wat reuring op het terrein. Aan beide wensen zal worden gewerkt om het BikeFestival verder te ontwikkelen.

 

Organisatie en informatie

De organisatie van het Bikefestival is in handen van “Op die Fiets”. Het bureau van Daniel Bentveld, voorheen projectmanager van de sportieve fietsbeurs Bike MOTION Benelux. Voor informatie of aanmeldingen kun je je direct richten tot de organisatie.

Reageer op dit artikel