nieuws

E-bike pionier Flyer overgenomen door ZEG

algemeen 2844

Fietsproducent Biketec, fabrikant van e-bike merk Flyer, is overgenomen door ZEG. Daarmee komt het Zwitserse bedrijf in Duitse handen. Dat is vandaag bekend gemaakt. De medewerkers van Amazing Wheels zijn woensdagmiddag op de hoogte gesteld. Ook de dealers van Flyer zijn inmiddels geïnformeerd.

E-bike pionier Flyer overgenomen door ZEG

ZEG blijft op overnamepad. Na merken als Wanderer, Hercules en Kettler is nu de beurt aan e-bike pionier Biketec met Flyer. Een aansprekend bod van de Duitse retailer is op 25 juli door meerderheidsaandeelhouder EGS Beteilungen geaccepteerd. De hoogte van het bod is niet bekend gemaakt.

Frans Studer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Biketec AG verklaart gelukkig te zijn met de overname. “We zijn blij in ZEG een strategische partner te hebben gevonden, die perfect bij ons past en de onderneming in de aantrekkelijke e-bike markt zal door ontwikkelen. Tegelijkertijd is Biketec met ZEG als nieuwe eigenaar ervan verzekerd dat Flyer e-bikes in de toekomst via de vakhandel verkocht worden.”

Niet exclusief voor ZEG-leden

Met de aankoop van het merk Flyer wordt het portfolio in het premium segment voor de vakhandel aan de bovenkant uitgebreid, stelt ZEG in een persbericht. Daaruit blijkt dat Flyer bedrijfstechnisch op dezelfde manier in de markt gezet wordt als de merken Pinarello, Hercules en Kettler en dus niet exclusief aan ZEG-leden aangeboden worden. Dat is vanmiddag ook aan de medewerkers en dealers van Amazing Wheels bevestigd.

Platform voor Zwitserse markt

“We verheugen ons er op de Zwtiserse e-bike pionier met het premium merk Flyer als zelfstandige onderneming in onze groep te kunnen doorontwikkelen,” zegt Georg Honkomp, CEO van ZEG. “Met het bedrijf uit Huttwill, geleid door het deskundige managementteam, krijgt onze groep er niet alleen een vlaggenschip in de snel groeiende e-bike markt erbij, maar ook een nieuw platform om de activiteiten van ZEG in de Zwitserse markt te ontwikkelen.”

Dankzij de overname krijgt Biketec meer financiële armslag en daardoor ruimte om door te groeien en te ontwikkelen. “ZEG zal ons als nieuwe strategische eigenaar met betrekking tot markttoegang en inkoop voordelen opleveren, die voorheen niet haalbaar waren,” laat Biketec CEO Andreas Kessler weten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels