nieuws

Mediamarkt wil e-bikes gaan verkopen

algemeen

Mediamarkt wil in het voorjaar van 2016 starten met de verkoop van elektrische fietsen. Tijdens de vorige week gehouden Eurobike show waren vertegenwoordigers van de winkelketen aanwezig om zich te oriënteren op het e-bike aanbod en om gesprekken te voeren met potentiële leveranciers.

Mediamarkt wil e-bikes gaan verkopen
Media Markt wil in het voorjaar van 2016 starten met de verkoop van elektrische fietsen. Foto: Media Markt

De start moet gaan plaatsvinden als een pilotproject in zes winkels. Is die succesvol dan gaan alle Mediamarkt-filialen in Nederland, evenals in andere Europese landen waar de winkelketen aanwezig is, e-bikes verkopen. Dat moet ook plaats gaan vinden via de webshop van het bedrijf.

Assortiment met A-merken

Drie vertegenwoordigers van Media Markt hebben gedurende twee dagen de Eurobike show in het Zuidduitse Friedrichshafen bezocht. Onder hen Marcel Captein, vestigingsdirecteur van Mediamarkt Rotterdam centrum. Hij zei: “We willen de e-bikes van A-merken gaan verkopen omdat we een goed assortiment willen neerzetten. De Accell Group heeft overigens al nee gezegd.”
Hiernaar gevraagd bij de hoogste baas van Accell, René Takens, zei hij: “Wij krijgen van heel veel winkelketens en webshops als Wehkamp en Gamma aanvragen voor leveringen van onze merken. Ik wil niet met ze spreken. Ik heb ook niet met de mensen van Mediamarkt gesproken.”

Meer dan miljoen bezoekers

Vestigingsdirecteur Captein denkt dat de e-bike verkoop bij Mediamarkt nog wel eens gunstig zou kunnen uitpakken voor de vakhandel. Met name omdat de verkoop via de winkelketen een enorm oriënteringsplatform biedt aan consumenten waar ze elektrische fietsen kunnen zien en op kunnen zitten. “Bedenk daarbij dat onze winkels in Nederland jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekken.”

Reageer op dit artikel