Tweewieler VIP Avond

Artikel

Hydraulische schijfremmen voor de liefhebber

0 482 Onderdelen & Accessoires

Hydraulische schijfremmen op racefietsen worden ‘het’ komend seizoen. SRAM heeft ze al – HRD – en Shimano heeft ze onlangs geïntroduceerd. We spraken vorige week tijdens de introductie van de nieuwe Shimano hydraulische schijfremmen op Sicilië met Tim Gerrits, productcoördinator tussen Japan en Europa.
Tim Gerrits verzorgde de persintroductie van de nieuwe Shimano hydraulische schijfremmen op Sicilië.
Tim Gerrits verzorgde de persintroductie van de nieuwe Shimano hydraulische schijfremmen op Sicilië. - Foto: Irmo Keizer - Shimano Europe

Voor wie brengt Shimano deze remmen? "De primaire doelgroep is de enthousiaste wielrenner," stelt Gerrits, "en niet zozeer de professionele renners. Het gebruik van hydraulische schijfremmen is nog niet toegestaan door de UCI. Wel al bij de cyclocross wedstrijden. Een aantal profs van het Rabo 'Off Road' team rijden daar al mee."

785-remmen op Ultegra niveau geplaatst

Onder andere Lars van der Haar die 20 oktober de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg won en daarbij uitvoerig het remsysteem prees. Gerrits: "Doordat de profs de remmen nog mogen gebruiken, hebben we de 785-remmen op Ultegra niveau geplaatst." Shimano levert vanaf pakweg januari 2014 complete kits: remklauwen, schijven, leidingen en 11-speed Dual Control Di2 hendels, maar waarschijnlijk zullen er begin van 2014 vooral complete fietsen met de 785-delen te koop zijn.

In de komende Tweewieler leest u alles over de techniek van de hydraulische schijfremmen en een uitgebreid interview met Gerrits.

door Annemarie Visser laatste update:28 okt 2013

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.